Kunstwerken van Iris Creutzburg in De Componist

In Gezondheidshuis de Componist aan de Diepenbrocklaan 1-1, heeft Stichting KunstGein gezorgd voor een nieuwe kunstcollectie. Dit keer zijn enkele werken van kunstenares Iris Creutzburg te zien. De schilderijen, die in verschillende wachtruimtes hangen, zijn nog tot en met maart 2024 te bewonderen.

Iris Creutzburg is geboren in voormalig Nieuw-Guinea en in 1962 gevlucht naar Nederland. Van jongs af aan bleek ze over een groot talent te beschikken voor tekenen en schilderen. Ze deed verschillende opleidingen, waaronder Artibus, Academie voor Esthetische Vormgeving in Utrecht. Haar leven lang is zij op zoek geweest naar haar eigen vrouw zijn, dat is zichtbaar in haar vroege werk.

De kunstenares uit Nieuwegein schildert voornamelijk figuratief, abstract in heldere kleuren. Met behulp van een grote verscheidenheid aan materialen en technieken brengt ze vrijwel alles in beeld wat haar op dat moment bezig houdt. Doordat haar zeer persoonlijke schilderstijl in de 40 jaar van haar artistieke activiteit diverse veranderingen heeft ondergaan, wordt haar oeuvre gekenmerkt door een grote diversiteit en hoeveelheid. Ze is bijna dagelijks te vinden in haar atelier in de Schoolstraat, waar ze ook lessen en workshops geeft.

Iris Creutzburg. Je kunt haar werk bewonderen op haar website onder het knopje schilderijen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk