Kunstwerk op drempel bij de Hermesburg

Half Nieuwegein is volgegooid met drempels en 30 km zones, veel inwoners van Nieuwegein ergeren zich aan de ‘verkeersvertragende aanpassingen’ om Nieuwegein, ‘blijvend bereikbaar én leefbaar te houden’. Sommige mensen zien brood in de obstakels zoals kunstenaar Stan Lewkowicz. Stan heeft zich laten inspireren door het thema verkeer. Speciaal heeft hij een lichtkunstwerk ontworpen dat geïntegreerd is in een drempel aan de Hermesburg en binnenkort ook op de Batauweg ter hoogte van de Zwaardenburg/Dukatenburg en bij de kruising Nedereindseweg/Heemraadsweide.

Lichtmodules in de vorm van straatklinkers vormen een witte en groene markering in het wegdek. Omstreeks 3 augustus zullen alle andere lichtkunstwerken gereed zijn. Of dit de ergernis wegneemt is de vraag.

Door middel van een kunstopdracht wil de gemeente een positieve bijdrage leveren aan het verkeersproject. Niet gebiedend en verbiedend maar met een aantrekkelijke kunsttoepassing moet de weggebruiker gestimuleerd worden tot ander gedrag. Het gaat daarbij om het gevoel dat je te gast bent in de wijk. Eerder schreven we de volgende artikelen over dit item.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!