Kunstwerk ECHO ingewijd met gedichten

Het nieuwe kunstwerk ECHO op winkelplein Galecop is woensdag 16 oktober officieel ingewijd. Bij de inwijding las wethouder Hans Reusch twee gedichten voor. Een zogenaamd ‘elfje’ gemaakt door Ruben de Vogel en een langer gedicht gemaakt door Aysha Duensas L’ Ameiro en Luuk Vronik (die helaas niet aanwezig waren). Dit alles in het bijzijn van de kunstenaar Paul Vendel, leden van de Adviescommissie Beeldende Kunst en bewoners en kinderen uit de wijk.

De kinderen uit de wijk zijn gevraagd om hun verbeelding bij het kunstwerk te vatten in een gedichtje. Wat zien zij in ECHO? Wat doet het met hen? Zo’n 30 kinderen hebben hier gehoor aan gegeven. Zelfs de hele groep 6 van de Lucas School. Zij hebben zogenaamde elfjes gemaakt (een gedicht van elf woorden). Er waren veel associaties met de zee, dolfijnen en een spoorweg. Het elfje van Ruben de Vogel sprak de jury het meest tot de verbeelding. De andere wat langere gedichten riepen veel vragen op over wat het kunstwerk nu eigenlijk voorstelde. Maar de winnaar weet je met deze vragen op het verkeerde been te zetten of toch niet? De winnaars (Duo) zijn Aysha Duensas L’ Ameiro en Luuk Vronik.

Na jaren van plannen maken, is het plein opnieuw ingericht en nu bekroond met een kunstwerk. Het wijkoverleg heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Zij hebben constructief meegedacht en meegewerkt. Zij hebben wensen geïnventariseerd en veel gedaan om de bewoners uit de wijk bij dit alles te betrekken. Laatste wens was om het plein te verfraaien met een mooi kunstwerk. Net als bij de herinrichting hebben de bewoners ook hierbij een actieve rol gespeeld. Drie bewoners vanuit de wijk hebben actief geparticipeerd bij de selectie van de kunstenaar in de Adviescommissie Beeldende Kunst.

Kunstenaar Paul Vendel heeft uiteindelijk mooi werk opgeleverd. Hij heeft de historie van Galecop weten te vatten in een kunstwerk. Hij heeft zich laten inspireren door het slotenpatroon van het oorspronkelijke Galecopperlandschap. Het beeld is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Door anodiseren wordt een harde corrosiebestendige oxidelaag gevormd die schoon en op kleur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren