Kunstwerk De Kubus wordt teruggeplaatst

Na een intensieve restauratie wordt op vrijdag 15 oktober* a.s. het kunstwerk De Kubus van Gerard Bruning teruggeplaatst. Het bronzen kunstwerk stond jarenlang enigszins verwaarloosd in het parkje bij de Schouwstede en was vooral bij graffitispuiters geliefd. Verkleurd en gescheurd was het hard aan restauratie toe. Het beeld is afgelopen zomer verwijderd. De scheuren zijn gelast en het beeld is opgeknapt. De Kubus is nu weer als nieuw.

De afgelopen maanden is veel werk verricht aan de kunstweken in de openbare ruimte in Nieuwegein. Zo heeft de gemeente bronzen beelden schoongemaakt en van vogelpoep en graffiti ontdaan en zijn ze ter bescherming in de was gezet. Ook werd een aantal beelden opnieuw geschilderd. Het gerestaureerde kunstwerk De Beugelaar uit Vreeswijk wordt in oktober weer teruggeplaatst.

Kunstwerken in de openbare ruimte vragen om speciaal onderhoud, omdat ze vaak van bijzondere materialen zoals kalksteen, hout of brons zijn gemaakt. De gemeente heeft nu met onderhoudsspecialisten afspraken gemaakt, zodat in de toekomst de beeldende kunst blijvend goed wordt onderhouden. Dit najaar verschijnt een boekje met fietsroutes langs de – nu ook gerestaureerde en schoongemaakte – kunstwerken in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk