Kunstveiling voor Rundu

Op 20 juni wordt er in het stadshuis een veiling gehouden van ongeveer 35 kunstwerken uit de gemeentelijke kunstcollectie. Deze werken zijn overtollig geworden na de verhuizing van de gemeente naar het huidige stadskantoor. De overige kunstwerken worden nu aangeboden op een veiling waarbij de opbrengst ten goede komt aan onze partnergemeente Rundu! Naast de kunstwerken uit de gemeentelijke kunstcollectie worden tevens een aantal werken van particulieren aangeboden.

Vanaf woensdag 12 juni kunt u de kunstwerken bekijken op de speciaal ingerichte expositie in het stadshuis. De expositie is te bezichtigen bij de receptie op de eerste etage. Openingstijden: op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur (en op woensdag tot 20.00 uur).

Op donderdagavond 20 juni van 19.30 tot 21.00 uur worden de kunstwerken geveild in het restaurant van het Stadshuis (4e verdieping) onder leiding van veilingmeester René Hansen. U kunt een bod uitbrengen vanaf € 35,=. Wij hopen natuurlijk dat dit bedrag hoger wordt, omdat de opbrengst naar Rundu gaat!

De opbrengst van de veiling is bestemd voor een fairtrade kunstproject in Rundu. Er wordt met het geld een keramische oven aangeschaft. Die wordt geplaatst in de Rundu secondary school. De leerlingen van de school krijgen trainingen over keramiek en andere creatieve vormen zodat ze kennismaken met dit vak. Ook kan hierdoor een coöperatie worden opgericht om fairtrade keramische sieraden te maken voor de export naar EU.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren