Stichting Kunstmarkt Nieuwegein stopt!

Het was een mooie traditie, de jaarlijkse kunstmarkt op de eerste zondag van oktober op de Herenstraat in Jutphaas. Het bestuur van de stichting Kunstmarkt Nieuwegein kijkt terug op een lange serie geslaagde kunstmarkten met ruim 90 kramen en met extra activiteiten als de Parelboomprijs voor de mooist ingerichte kraam, de Young Talent Award voor jonge kunstenaars en een fotowedstrijd.

Marjan Vernooy van de Stichting Kunstmarkt Nieuwegein: ‘Tijdens het organiseren van de 25e editie in 2017 ontstond het verlangen naar vernieuwing. In 2018 werd samen met KunstGein en het Kunstenaars Centrum Nieuwegein een geslaagde eerste editie georganiseerd van het cultuurevenement Rijnhuizen Buitengewoon. Dat zou onze nieuwe tweejaarlijkse traditie worden! Helaas kon Rijnhuizen Buitengewoon daarna geen doorgang vinden, u weet wel waarom. Het bestuur wil niet terug naar de oude formule met traditionele kunstmarkten en heeft daarom besloten de stichting op te heffen. Daarom heeft het bestuur van de Stichting Kunstmarkt Nieuwegein besloten om  per eind 2022 te stoppen met de kunstmarkt.’

In 2018 werd samen met KunstGein en het Kunstenaars Centrum Nieuwegein een geslaagde eerste editie georganiseerd van het cultuurevenement Rijnhuizen Buitengewoon. Hiermee droeg het bestuur van Kunstmarkt Nieuwegein het stokje over aan nieuwe initiatiefnemers. Wat Rijnhuizen Buitengewoon gaat doen is nog niet bekend. Wel is bekend geworden dat de Stichting Kunstmarkt Nieuwegein eind 2022 zal worden opgeheven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk