Kunstmarkt keert terug aan de Herenstraat

Na twee jaar afwezigheid keert de Kunstmarkt in 2014 terug op de Herenstraat in Nieuwegein. Daarmee is de doorstart van de Kunstmarkt een feit. Dit is de belangrijkste uitkomst van het constructieve overleg tussen gemeente en bestuur van de Stichting Kunstmarkt Nieuwegein. Dankzij de medewerking van de gemeente zijn er goede afspraken gemaakt over de organisatie van de 21e Kunstmarkt op zondag 5 oktober. Het voltallige bestuur heeft daarom toegezegd tot eind 2014 aan te blijven.

Ondertussen gaat de zoektocht naar uitbreiding van het bestuur door en onderzoekt het bestuur of een samenwerking met andere culturele organisaties in Nieuwegein mogelijk is. Met deze acties zou de toekomst van de Kunstmarkt veilig gesteld kunnen worden.

Joke Kanis van de Stichting Kunstmarkt Nieuwegein: ‘De omstandigheden voor een succesvolle kunstmarkt op 5 oktober lijken in ieder geval goed te zijn. De sfeervolle locatie aan het water in het oude Jutphaas, de aansluiting met andere culturele organisaties zoals Kunstenaars Centrum Nieuwegein en d’Oude Werf, de vele kunst gerelateerde activiteiten en natuurlijk niet te vergeten het prachtige weer waar we allemaal van uitgaan. Het woord is nu aan de kunstenaars èn de bezoekers.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk