Kunstkerstmarkt in Museum Warsenhoeck

Op woensdag 21 en zaterdag 24 december 2022 wordt in Museum Warsenhoeck weer een Kunstkerstmarkt georganiseerd. Kunstenaars uit Nieuwegein en omstreken presenteren deze twee dagen dan hun kunstwerken aan het grote publiek.

Voor de bezoekers is het een mooie gelegenheid om hun dierbaren met een mooi kunstwerk te verrassen, want op deze kunstmarkt kan een leuk klein kunstwerk worden aangeschaft voor een kleine prijs.

De bezoekers kunnen genieten van glühwein en de historische expositie ‘IJs op de Lek’ bezichtigen. Museum Warsenhoeck is die woensdagmiddag open van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Zaterdagavond staan de deuren open van 17.30 uur tot tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

Over de expositie ‘IJs op de Lek’
De Historische Kring Nieuwegein heeft een aantal documenten en ook fotomateriaal dat in deze expositie past, gedeeltelijk ook afkomstig uit het opgeheven Museum Vreeswijk. Dat materiaal wordt op dit moment geïnventariseerd. De tentoonstelling zal meer informatie geven over de jaren dat mensen de dichtgevroren Lek konden oversteken en de schipbrug in de haven lag. En ook over de rol van sleepboten en ijsbrekers in het bevaarbaar houden van de Lek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk