KunstGein exposeert met ‘Gewaagd Gelaagd’ in DE KOM

Van woensdag 6 maart t/m zaterdag 13 april is op de begane grond van theater DE KOM de expositie ‘Gewaagd Gelaagd’ te bezoeken. De tentoonstelling, georganiseerd door Stichting KunstGein, is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.30 uur tot 16.30 uur. Er hangt grafisch werk van Margriet Chorus en fotografie van Jan Donders. De expositie is gratis te bezoeken.

Margriet Chorus
Margriet is in haar beeldend werk op zoek naar vorm, vlak en lijn, en naar ritmes en patronen. Inspiratie vindt ze in bouwkunst, landschap, in mythes en verhalen. Wat gebeurt daar? Wat raakt? Dan zoekt ze naar een manier om weer te geven wat ze ziet. Waar nodig wordt dat ingevuld met kleur, soms blijft het bij nuances van zwart en wit. Grafische technieken liggen haar het best, ze experimenteert, combineert en varieert graag. Het beeld wordt opgebouwd in veel dunne lagen, maar de helderheid moet bewaarheid blijven. Belangrijk is dat het de kijker treft, ieder op zijn of haar eigen manier.

Jan Donders
In Jan zijn fotografie staat veelal de mens centraal. In zijn omgeving, aan het werk, of als figurant in een bedachte enscenering. Steeds probeert hij daar nieuwe vormen bij te vinden die in een serie uitgewerkt worden. Zoals bij de serie ‘Zinnebeelden’, waarbij aan tekenschetsen de suggestie van de derde dimensie wordt toegevoegd door de combinatie van een foto van een schets met een foto van het model. Zo ontstaat een nieuw driedimensionaal beeld waarbij ook het papier van de tekening en de belichting in het atelier een eigenzinnige rol spelen. De gevarieerde stijl van de tekenaars en de verschillende modellen geeft een rijke schakering aan beelden, uiteraard met de keuzes die de fotograaf maakt bij de opname en verwerking.

Een werk van Jan Donders

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk