Kunstexpositie ‘Landschap in Beweging’ in Museum Warsenhoeck

Vanaf zondag 16 februari tot 12 april 2020 toont Museum Warsenhoeck op de kunstzolder werk van Christine Boer. Zij studeerde in 2000 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in autonoom beeldende kunst. Haar specialisatie is grafiek. De opening op zondag 16 februari wordt om 15.00 uur opgeluisterd met Saxofoonmuziek door Hans Boer.

Christine Boer studeerde theologie en sociologie. Daarna was zij werkzaam als theaterjournalist. Zij schreef over theater voor onder meer NRC Handelsblad en de vakbladen Toneel Teatraal (toneel) en Notes (mime en dans). Binnen dit vakgebied ging haar interesse reeds speciaal uit naar beeldend en interdisciplinair theater. In opdracht van het Nederlands Theater Instituut schreef zij het overzichtsboek “Poppen-, beeldend en objecttheater in Nederland.”

In 2000 studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar. Daarnaast geeft zij theaterlezingen in Amsterdam. In 2008 won zij bij Kunstliefde Utrecht de prestigieuze Boellaartprijs voor haar versneden etsen.

Het werk van Christine Boer gaat over landschap in beweging. De inwerking van water op land, de invloed van weer, wind en seizoenen, de cyclus van geboorte, groei, voortplanting en dood, de verschillen van dag en nacht, het menselijk ingrijpen in het landschap, de klimaatverandering – het landschap is niet statisch; het beweegt en verandert. Zij geeft daaraan vorm door haar getekende, geprinte en geëtste papieren landschappen te versnijden en in reliëfs door elkaar heen te werken. Zo ontstaat, op grond van een geheel eigen techniek, een nieuw, meer abstract beeld, waarin veranderingen zichtbaar worden en de landschappelijkheid toch herkenbaar blijft.

Museum Warsenhoeck bevindt zich in het Natuurkwartier aan de Geinoord 11 in Nieuwegein en is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf 1 maart is Museum Warsenhoeck geopend tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren