Kunstenares Corrie van Willigen exposeert bij PCB Uitvaartzorg in Vreeswijk

Als je partner overlijdt komen er allerlei emoties boven. Kunstenares Corrie van Willigen heeft na het overlijden van haar man haar emoties op het schilderdoek vastgelegd.

Tijdens het lange ziekbed van haar man heeft Corrie haar man bijgestaan en verpleegd. Opgeslokt tussen zorg en ziekenhuis was er nauwelijks tijd om aan andere dingen te denken. Pas na het overlijden van haar man is zij intensief gaan schilderen. Ze schilderde haar binnenste naar buiten: afscheid, verdriet, vragen des levens en des doods, duister, loslaten, verbinden en weer verbonden zijn. Elk schilderij is het verhaal van Corrie.

Haar schilderijen zijn kleurrijk, soms ingetogen, maar vooral niet somber. ‘Binnenin mij was het soms somber, maar altijd weer kwam er kleur naar buiten.’ Zij gebruikt naast acrylverf diverse materialen om haar schilderijen meer accent te geven. De schilderijen zijn te koop. Een deel van de opbrengst gaat naar de Nederlandse Hypofyse Stichting. Tijdens de expositie is een collectebus van de Hypofyse Stichting aanwezig voor kleinere donaties.

De schilderijententoonstelling is te zien bij de uitvaartwinkel van PCB Nieuwegein aan de Dorpsstraat 6 in Vreeswijk. De tentoonstelling duurt tot 1 november 2017. Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Een werk van kunstenares Corrie van Willigen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren