CDA achter de schermen bij nieuwe kledingbank

Op 9 september a.s. opent de Kledingbank aan de Koetsdrift haar deuren. Initiatiefnemer en tevens spin in het web Daniella Frederica gaf CDA-raadslid Roelof de Wild alvast een kijkje achter de schermen.

De oprichting van de kledingbank is een particulier initiatief naast de voedselbank en de speelgoedbank. Samen met Movactor en Mitros probeert Daniella Frederica haar ideeen rond de voedselbank vorm te geven. De eerste ervaringen tonen aan dat de kledingbank voorziet in een toenemende behoefte onder Nieuwegeinse inwoners die met een minimaal inkomen rond moeten komen.

“Het getuigt van doorzettingsvermogen als je ziet hoeveel energie er op dit moment wordt gestoken om alles goed te organiseren. Een groeiende groep inwoners heeft deze vormen van ondersteuning nodig als gevolg van alle rijksbezuinigingen en lastenverzwaring”, aldus Roelof de Wild die in het zomerreces van de gemeenteraad dit soort werkbezoeken aflegt. “Met de kledingbank probeert Daniella Frederica de minima van Nieuwegein te helpen met betaalbare kleding. Ze weet daarnaast waar ze het over heeft en dat is van extra toegevoegde waarde om hulp te geven die ook daadwerkelijk helpt.”

De officiele opening van de kledingbank is op 9 september van 15.00-17.00 aan de Koetsdrift 82 in Nieuwegein. Wilt u haar steunen dan kunt u contact opnemen op telefoonnummer: 0617596076. Naast kleding zijn óók kledinghangers, vrijwilligers en opbergdozen van harte welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk