Grote premieverschillen tussen autoverzekeringen

Als je even de premies van verschillende autoverzekeringen naast elkaar legt, kom je vast en zeker tot dezelfde conclusie als wij, namelijk dat hier grote verschillen in te vinden zijn. In sommige gevallen kan het verschil zelfs enkele honderden euro’s op jaarbasis bedragen.
We zetten hierna even de belangrijkste verschillen voor jou op een rijtje.

Jongeren betalen meer
Jongeren die aan hun carrière als autobestuurder beginnen, betalen een hogere premie voor hun autoverzekering dan oudere chauffeurs. De combinatie van weinig ervaring en een flinke dosis jeugdig enthousiasme ligt hier aan de basis van. Voor jongere is het daarom lastiger om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Verzekeringsmaatschappijen schatten de kans dat deze bestuurders in een ongeval betrokken raken aanzienlijk hoger in en dus willen ze zichzelf veilige stellen. Tot je de leeftijd van 25 jaar hebt bereikt, zul je even dieper in de portefeuille moeten tasten om je auto te laten verzekeren. Geen nood, als je tijdens die jaren aantoont dat je een goede en veilige chauffeur bent, zakt je premie nadien wel.

Jouw afgelegde parcours
Mensen die al in ongevallen in fout betrokken waren, zullen steevast een hogere premie betalen dan chauffeurs die al een vlekkeloos parcours aflegden. Verzekeringsmaatschappijen werken met een soort van puntensysteem. Hoe meer ongevallen je veroorzaakt, hoe hoger het risico en dus je premie zal zijn. Vanaf een bepaald aantal ongevallen kunnen verzekeringsmaatschappijen en zelfs voor kiezen om je helemaal niet meer te willen verzekeren.

Te verzekeren risico’s
Toch wel een doorslaggevende factor in het bepalen van de hoogte van de premie zijn de te verzekeren risico’s. Hoe meer risico’s je wilt verzekeren, hoe hoger je te betalen premie uiteraard zal zijn. Je kunt kiezen om je auto all in omnium te verzekeren, waardoor alle risico’s bij schade verzekerd zijn, dit doen mensen vooral bij nieuwe auto’s. Is de auto al enkele jaren oud, maar wil je toch nog op een degelijke vergoeding kunnen rekenen, dan kun je kiezen voor een beperkte omnium verzekering. Voor oudere auto’s of voor mensen die echt het minimum aan premie willen betalen, is er de gewone basisverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken
Bovenstaande zaken hebben een invloed op de hoogte van de premie, toch zul je ondervinden dat er ook onder de maatschappijen grote verschillen bestaan. Je doet er goed aan eens op een rijtje te zetten welke risico’s je wilt laten verzekeren en daarmee eens de verschillende maatschappijen te contacteren. Een autoverzekering vergelijken is daarom erg handig. Op die manier kun je de voor jou voordeligste verzekering er makkelijk uitkiezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren