Kunstenaars Centrum Nieuwegein stopt met haar activiteiten in het centrum aan de Kerkstraat

Het gezegde ‘Aan alles komt een end’ blijkt nu ook voor de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) een realiteit. Nagenoeg dertig jaar lang hebben de leden van deze vereniging bijna iedere week van het jaar kunstexposities georganiseerd in hun galerie aan de Kerkstraat in Jutphaas. Henk Satijn, voorzitter van het KCN: ‘De afgelopen jaren is gebleken dat dit een duidelijk achterhaald concept is. Tijdens openingen van de exposities is de galerie vaak meer dan vol, maar de dagen daarna zijn er weinigen die haar weten te vinden.’

De leden van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein hebben daarom besloten met ingang van het nieuwe jaar de galerie af te stoten. De vereniging blijft echter wel bestaan en gaat op zoek naar een nieuwe invulling en bijdrage aan kunst en cultuur in en om Nieuwegein.

Als afsluiting van de afgelopen periode organiseren de leden nog eenmaal een ledententoonstelling in ‘hun’ galerie onder de passende titel: ‘aan Alles komt een End’. Deze expositie zal te zien zijn vanaf zaterdag 24 november tot en met zondag 9 december 2018.

Dit is echter niet de laatste expositie. Met de gedachte ‘de jeugd heeft de toekomst’ willen de leden de laatste expositie inrichten voor de jeugd en wel met een overzicht van werken en werkjes, die de deelnemers aan de ‘Kids Art Club’ de afgelopen jaren hebben gemaakt. Deze expositie kunt u bezoeken in het weekeinde van 15 en 16 december 2018. ‘Zodra de details van beide exposities bekend zijn, zal nadere berichtgeving volgen’ geeft Henk Satijn aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren