Kunstenaar geselecteerd voor kunstopdracht

Op het vernieuwde winkelplein Galecop komt een kunstwerk van kunstenaar Paul Vendel. Dat heeft de gemeente besloten na advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst. Aan het selectieproces hebben ook een aantal bewoners deelgenomen. Kunstenaar Paul Vendel krijgt de opdracht om een nieuw kunstwerk te maken dat past bij het winkelplein Galecop. De bewoners zien het winkelplein graag als de huiskamer van de buurt, een plek om elkaar te ontmoeten. Sinds de nieuwe inrichting van het plein in 2011 heeft het plein een meer besloten karakter en duidelijker loop- en fietsroutes. Het kunstwerk zal de kroon op het werk worden.

Tijdens het selectieproces zijn vier kunstenaars uitgenodigd om hun werk te presenteren voor de Adviescommissie, aangevuld met de drie bewoners en de ontwerpster van het plein. Op basis van deze presentaties en gesprekken hebben de bewoners en ontwerpster hun voorkeur uitgesproken. Vervolgens heeft de Adviescommissie haar eigen afweging gemaakt en besloten om Paul Vendel -die ook bij de andere betrokkenen hoog scoorde –voor te dragen aan het college voor het verstrekken van de kunstopdracht. De Adviescommissie is van mening dat Paul Vendel een prachtig beeld voor het winkelplein Galecop kan ontwerpen.

De kunstenaar heeft inmiddels kennis gemaakt met een aantal bewoners / wijkoverleg Galecop om zich te oriënteren op de kunstopdracht en de locatie. Eerstvolgende stap is het presenteren van een schetsontwerp aan de Adviescommissie en de bewonersafvaardiging. De Adviescommissie zal op basis van dit schetsontwerp een advies uitbrengen aan het college van b&w voor het realiseren van het kunstwerk dat naar verwachting eind 2012 gereed zal zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk