‘Kunst in de Middenhof’

Vanaf vandaag zijn er weer twee nieuwe exposanten te zien in Restaurant de Middenhof aan de Duetlaan in Nieuwegein. Dus ala je er een hapje eet, loop even rond en bewonder het werk van Niny Zitman en Willy Begeman! De expositie duurt van donderdag 28 juli to en met 29 januari 2023.

Niny Zitman
Deze kunstenares uit Nieuwegein is altijd op zoek naar details en werkt afwisselend met houtskool, softpastel, oliekrijt en acrylverf. Zitman: ‘Ik ben steeds op zoek naar details uit voorwerpen die mij boeien qua kleur, vorm en structuur. Door deze sterk te vergroten ontstaat er een verrassend abstract werk.’

Zitman geeft haar werken geen titels zodat de kijker zijn eigen fantasie geheel zijn gang kan gaan. Na twee jaar studie beeldend werk heeft Zitman bij Artibus een studie schilderen algemeen gevolgd en geeft momenteel cursussen orientatie tekenen en schilderen voor volwassenen.

Willy Begeman-van Zijl
Willy is eveneens een kunstenares uit Nieuwegein en was als kind al dol op tekenen. Door werk, huwelijk, kinderen en verplichtingen werd deze hobby op de plank gezet. Kleding maken was een grote hobby en uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen om het schilderen op te pakken.

Willy: ‘Schilderen geeft mij veel rust en ik vergeet dan alles om mij heen.’ Willy begeleid creatieve activiteiten in de Kids Art Club en is overblijfmoeder en creatieve oma van haar kleinkinderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk