Krullevaar vangt honderden vissen

Afgelopen donderdag ging groep 7 van basisschool De Krullevaar uit vissen. Na een les in de klas gingen de kinderen vissen in hun wijk, de Doorslag. Sportvisserij Nederland leverde de hengels. De kinderen vingen meer dan 200 vissen in anderhalf uur.

In de klas kreeg groep 7 eerst les over vissen. Ze leerden met een vissen-zoekkaart hoe ze een vis konden herkennen. Ook leerden de leerlingen hoe ze met een speciaal stokje zo voorzichtig mogelijk de bek van de vis van het vishaakje moesten halen. De kinderen gingen vissen in een sloot vlakbij de school. In korte tijd vingen ze meer dan 200 vissen. Volgens de zoekkaart ging het om 5 soorten. De meest gevangen vis was de bittervoorn.

Water is pas gezond als er verschillende planten en dieren in leven. En daar horen vissen natuurlijk ook bij. Sportvisserij Nederland helpt hengelsportverenigingen, maar ook waterschappen, gemeenten en natuurverenigingen om het water voor vissen steeds beter te maken. Sportvisserij vindt het ook belangrijk dat mensen goed met vissen leren omgaan.

Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan Groenling 11-13 in de wijk Doorslag in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid. In dat kader werken de kinderen van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast wordt vanaf groep 1 minstens twee keer per week aandacht besteed aan de Engelse taal. De Krullevaar is een Vreedzame School. Veiligheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en een positieve omgang met elkaar: dat zijn de kernpunten van een Vreedzame School. Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is professionele voor-, tussen- en naschoolse opvang aanwezig

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk