Krullevaar 20 jaar!

Openbare basisschool De Krullevaar in de Nieuwegeinse wijk de Doorslag bestaat 20 jaar. Dat moet gevierd worden. Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 september is het de hele week feest op De Krullevaar, met een spetterende finale op vrijdag. Dan geven de kinderen een circusvoorstelling, na de kneepjes van het vak te hebben geleerd van docenten van Circus Tadaa.

De Krullevaar is in 1995 ontstaan uit een fusie van basisscholen De Luistervink en De Hoefslag. Vier juffen die in 1995 bij De Krullevaar begonnen, werken er nu nog: juf Adri, juf Brigitte, juf Marianne N. en juf Monique. Laatstgenoemde bedacht de naam voor de school.

De krullevaar is een vogel met haren in plaats van veren. Hij figureert in het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt (verschenen in 1971). In het verhaal leert Pluk de Krullevaar vliegen. Zo helpt ook basisschool De Krullevaar kinderen. Niet met vliegen natuurlijk maar met groeien in kennis en kunde. De school kreeg als eerste persoonlijk toestemming van illustrator Fiep Westendorp om plaatjes uit de boeken van Pluk te gebruiken.

Achtereenvolgens hebben Karina Dautzenberg, Koen Buiskool en Leonie Klemann de school bestuurd. Nu is Martijn Bakker directeur. Sinds de oprichting van de school is er veel gebeurd. Meer goeds dan slechts, gelukkig. Een minder goede herinnering van juf Brigitte is de dag, een jaar of tien geleden, waarop de school blank stond. ‘Je kon zwemmen in de gang.’ Het kwam door een lekkend dak. ‘En daar hebben we nog steeds last van!’ Het feestelijke programma ziet er als volgt uit:

Maandag: ’s ochtends opent De Krullevaar de feestweek met het Krullevaar lied. Dinsdag: is er een springkussen en een fiets- en stepparcours op het plein. Woensdag: mag iedereen verkleed naar school. Er wacht een lekkere verrassing op het plein. Donderdag: is spelletjesmiddag. Kinderen uit de bovenbouw verzinnen de spelletjes voor de onderbouw. Vrijdag: is circusdag met Circus Tadaa! Van 14.00 tot 15.00 uur geven de kinderen een circusvoorstelling. Oud- leerlingen zijn van harte welkom!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren