Kruidentuin Batau is weer vaker open

De prachtige kruidentuin op de grens van Batau-Zuid en Batau-Noord trekt veel bezoekers. Helaas veroorzaakten enkele bezoekers nogal wat overlast. Daarom is de kruidentuin een tijdje beperkt open geweest. Dit probleem lijkt nu deels verholpen te zijn.

kruidentuin Batau

In de afgelopen maanden stonden bezoekers van de kruidentuin wel eens voor een gesloten hek. Daarvoor waren twee oorzaken. Ten eerste was er nogal wat overlast, vermoedelijk door drugsgebruik. Ten tweede zijn er niet altijd voldoende vrijwilligers om het hek te openen en te sluiten.

Overlast
Wijkcoördinator Ron Belonje, Boa Max Ravoo, omwonenden en vrijwilligers van de kruidentuin hebben de situatie besproken. Afgesproken is dat een Boa regelmatig zal langsgaan om te kijken hoe de situatie is.

Openingstijden
De nieuwe openingstijden zijn als volgt: Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur. Dinsdag, zaterdag en zondag van 09.00 tot 16.00 uur. Voor het openen en sluiten van de tuin zijn nog enkele vrijwilligers nodig. Vele handen maken immers licht werk.

Hulp aan hek en tuin
Voor het onderhoud zijn extra handen ook reuze welkom. Het is echt heel ontspannend om op deze plek aan het werk te zijn, zeggen de vrijwilligers. Heb jij zin om op dinsdagmiddag te komen helpen? Bel met Frida: 030-6301414.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk