Wie krijgt de naam Ieders Belang?

Twee politieke fracties in Nieuwegein touwtrekken over de partijnaam Ieders Belang. Het gaat om de fracties Ieders Belang/Groep de Jong en Ieders Belang/Groep Verbeek.

In februari hebben hebben partijleden het vertrouwen in hun medefractielid Jacqueline Verbeek opgezegd. Ze zou met toestemming van partijvoorzitter Dorella van Putten geld vanuit de partijkas naar haar privérekening hebben laten overmaken om bij haar belastingaangifte voordeliger uit te zijn.

VERKIEZINGEN
Haitze de Jong is fractievoorzitter van Ieders Belang/Groep De Jong. Sinds de afsplitsing zetelt Jacqueline Verbeek echter ook in de raad als Ieders Belang, maar dan met de toevoeging Groep Verbeek. Beiden willen de komende verkiezingen door onder deze naam.

Jacqueline Verbeek reageert verbaasd op het voornemen van Haitze de Jong om vast te houden aan de naam. “Ik vind het bijzonder, de vereniging van de partij gaat over wie de naam krijgt. De uiteindelijke keuze is aan hen en de leden.”

PROBLEEM
Haitze de Jong denkt dat er een probleem kan ontstaan als twee partijen dezelfde naam willen voeren en is bereid na te denken over een oplossing. Daarom ligt er nu een brief bij het partijbestuur om te kijken hoe het nu verder moet.

“We hebben Jacqueline Verbeek niet om de minste reden uit de partij gezet, wij zien geen reden om de naam te wijzigen”, vindt De Jong. “Voor nu heb ik geen idee wie er met de naam vandoor gaat.”

Het bestuur van de partij bestaat uit voorzitter Dorella van Putten en de echtgenoot van Jacqueline Verbeek.

One thought on “Wie krijgt de naam Ieders Belang?

  1. Martin

    Jacqueline Verbeek zegt: “De vereniging van de partij gaat over wie de naam krijgt.”….
    Rara wat de uitslag in dat geval zou worden, haar man zit in het partijbestuur en de voorzitter heeft meegewerkt aan een transactie die, op z’n minst, niet helemaal koosjer lijkt door partijgeld over te laten hevelen naar een privérekening, om daar privé voordeel van te hebben………..
    Is er al een strafrechtelijk onderzoek geweest, of mag dat zo maar?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren