Krijgt ‘De Wereldkeuken’ de ‘Kern met Pitprijs? Stem!

In de provincie Utrecht hebben 17 Kern met Pit-buurtinitiatieven het afgelopen jaar hard gewerkt om hun droom voor hun buurt te realiseren. Welk initiatief verdient het om de provinciale trofeewinnaar te worden en kans te maken op de Gouden Pit van € 3.000? Dat kunt u mede bepalen door te stemmen op uw favoriete burgerinitiatief. Voor Nieuwegein doet mee ‘De Wereldkeuken.’

‘De Wereldkeuken’ in dorpshuis Vreeswijk heeft verschillende doelstellingen en is speciaal bedoeld voor kookworkshops voor jongeren van 10 tot 14 jaar en voor volwassenen.

De doelstellingen
– contact maken met jongeren in de wijk
– de drempel voor mensen met een niet-nederlandse achtergrond te verlagen
– jongeren in contact brengen met mensen met een niet-nederlandse cultuur
– tieners de eerste beginselen van het koken bijbrengen

Via www.kernmetpit.nl kunt u van 8 december 2019 tot en met 8 januari 2020 uw stem uitbrengen. Op zaterdag 18 januari wordt in elke provincie van Nederland de favoriet gekroond tot trofeewinnaar. De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Alle 12 winnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit. Tijdens het We doen het Samen! Festival op 28 maart 2020 in Amersfoort maken zij kans op de Gouden Pit van € 3.000.

Over Kern met Pit
Provincie Utrecht is partner van Kern met Pit, een initiatief van de KNHM Foundation. Kern met Pit daagt inwoners van de provincie uit om hun droom voor hun buurt waar te maken. Wie daar binnen een jaar in slaagt, ontvangt het predicaat Kern met Pit en € 1.000. Initiatieven die meedoen aan Kern met Pit kunnen gebruik maken van de kennis en het netwerk van KNHM. Zo zijn er al veel dromen voor de buurt waargemaakt.

Begin dit jaar mochten de organisatoren van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord en de initiatiefnemers voor het opknappen van het plein aan de Hoornseschans in Fokkesteeg een prijs van maar liefst 1.000,- euro in ontvangst nemen met het certificaat Kern met Pit voor hun project.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk