Kredietaanvraag projectbureau Binnenstad

Het college heeft besloten de raad het voorstel te doen om voor het komende half jaar een krediet van totaal 1.470.000 euro exclusief B.T.W. voor de planvormingkosten van het project Binnenstad ter beschikking te stellen. Hiervoor is een wijziging van de programmabegroting nodig.

Het is op dit moment niet mogelijk om een uitvoeringsgericht werkplan voor meer jaren te maken. Daarvoor moet er meer zekerheid zijn rond de onderhandelingen met Corio. Daarom heeft het college er nu voor gekozen om bij de gemeenteraad een beperkt krediet aan te vragen voor 2004 om alleen de noodzakelijke werkzaamheden voor de Binnenstad te verrichten. Dat wil zeggen:

personeelskosten, afronden van het Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad, voortgaan met de uitvoering van het parkeerbeleid en de voorbereiding van de parkeergarages, voortgaan met het opstellen van het programma van eisen voor het nieuwe gemeentehuis en de culturele voorzieningen in oost, nl. de bibliotheek, het maatschappelijk centrum en het stiltecentrum (aangenomen, dat het besluit over het OOB dit zal bevestigen) en de onderhandelingen met marktpartijen. Zodra er meer duidelijkheid is over de onderhandelingen met Corio (medio maart), de inspraak is geweest en de gemeenteraad een besluit heeft genomen over het OOB, volgt een meerjarenplan en een nieuwe kredietaanvraag.

De beperkte kredietaanvraag voor het komende half jaar staat geagendeerd voor de raadscommissie Binnenstad van 9 maart. Naar verwachting neemt de gemeenteraad op 7 april een definitief besluit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk