Katern

KRC Rolling uit Nieuwegein naar het WK in Frankrijk

Van 3 tot en met 13 oktober vinden in het Franse Mouilleron-le-Captif de wereldkampioenschappen kunstrolschaatsen plaats. KRC Rolling uit Nieuwegein is er bijzonder trots op dat zij in verschillende disciplines aan dit topevenement mee mogen doen. Zo mag Sylvia Pistorius, Nederlands kampioene in de disciplines roldansen, met deze discipline deelnemen in de klasse senioren.

Onderdeel van de Wereldkampioenschappen is ook het showrijden. KRC Rolling doet in deze discipline mee met haar showteam ‘Rollerteam Devoted.’ Dit team neemt deel aan de onderdelen ‘Grote Groep’, ‘Kleine Groep’ en ‘Senior Kwartet.’ De grote groep bestaande uit 16 leden rijdt het nummer ‘La Sombra de Maria.’ Een nummer geïnspireerd door de Argentijnse Tango.

Met de kleine groep, bestaande uit 12 leden rijden zij het krachtige western-nummer ‘Outlaws.’ Voor deze groep is het de eerste keer dat zij deel mogen nemen aan deze discipline tijdens een WK. Het kwartet van KRC Rolling zal deelnemen met het nummer ‘Reveal my Soul.’

KRC Rolling heeft bij de choreografieën ondersteuning gehad van topchoreograaf en coach Patrick Kiens. Patrick is tevens een van de trainers van het olympische dames turnteam van Rio 2016.

KRC Rolling: ‘De komende weken gaan de leden nog hard trainen om de puntjes op de i te zetten om tijdens de WK zo goed mogelijk te presteren. Het team heeft de afgelopen jaar een mooie groei doorgemaakt en hoopt aansluiting te kunnen vinden bij de zuid Europese en zuid Amerikaanse landen die binnen het kunstrolschaatsen tot de absolute top behoren.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk