Katern

Koveni start seizoen met overtuigende overwinningen en veel doelpunten

Het eerste korfbalteam uit Nieuwegein is het veldseizoen goed begonnen. Na een lange wedstrijdloze periode wist Koveni 1 onder leiding van nieuwe trainer/coach Frits de Gooijer haar eerste vier competitiewedstrijden van het veldseizoen overtuigend te winnen.

Op zaterdag 11 september was OJC ’98 1 in Berkel-Enschot de eerste tegenstander. Na een lastige start wist de ploeg de wedstrijd binnen te slepen en een eindstand van 12-15 neer te zetten. Daarna waren respectievelijk De Hazenkamp 1, Hebbes 1 en SGV 1 de tegenstanders van de eerste ploeg uit Nieuwegein.

In eerdere seizoenen bleken met name Hebbes 1 en SGV 1 lastige tegenstanders te zijn voor Koveni 1. Dit seizoen doorbrak Koveni die trend door Hebbes 1 met 13-20 uit in Utrecht te verslaan en SGV 1 afgelopen weekend op eigen veld met de duidelijke eindstand 24-10 naar huis te sturen. In de wedstrijd tegen De Hazenkamp wist Koveni zelfs 27 goals te maken en slechts 7 goals door te laten, wat de korfbalclub uit Nieuwegein naast de overwinning ook de grootste veldzege ooit opleverde. Dit was op 18 september een mooie eerste wedstrijd op het nieuwe thuisveld.

Met deze overwinningen is Koveni 1 nu met twee punten voorsprong op runner-up OJC ’98 overtuigend koploper. Koveni 1 vervolgt de competitie aanstaande zaterdag tegen hekkensluiter Melmac 1 uit in Tilburg, waarna de ploeg op 16 oktober op bezoek gaat bij middenmoter Arena 1 in Rhenen. De eerste helft van de veldcompetitie eindigt op zaterdag 30 oktober, wanneer OJC ’98 1 in Nieuwegein op bezoek komt voor de eerste return in de veldcompetitie. Koveni 1 start daarna haar voorbereidingen op de zaalcompetitie in de derde klasse.

Foto: Gertrude de Vries / korfbalfoto.nl)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren