Katern

Korfbalvereniging Koveni blij met nieuwe velden

De kunstgrasvelden op het Koveni complex aan de Helmkruid in Nieuwegein Zuid zijn al flink wat jaren geleden aangelegd en gedurende deze jaren intensief bespeeld. De korfbalvereniging heeft er mooie resultaten op geboekt en herinneringen op gemaakt, maar de velden waren aan vervanging toe. Ook heeft het Bondsbestuur in 2013 de standaard veldafmetingen voor korfbal verkleind en moeten deze nieuwe afmetingen bij aanleg van nieuwe velden ook bij Koveni worden doorgevoerd. Reden genoeg om met de gemeente om tafel te gaan voor een nieuw veld.

 En die is er gekomen!

Ook al moet de officiële oplevering nog plaatsvinden: eind maart is na ruim anderhalve maand het nieuwe Koveni kunstgrasveld klaargemaakt voor gebruik. Naast de praktische redenen om het te doen, kon de Nieuwegeinse korfbalvereniging met het nieuwe veld ook beter aansluiten bij de clubkleuren en -voorkeuren. Zo is het nieuwe veld Koveniblauw en groen, en is het hoofdveld zo ingestoken dat de kantine en het terras zich in de breedte van het veld strekken. Daardoor heeft het publiek nu vanaf het terras en de kantine een beter zicht op het veld.

Er wordt tijdens trainingen door de Kovenileden al gretig gebruik gemaakt van de nieuwe velden. Daarnaast heeft het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond gevraagd of het Nationaal Korfbalteam onder 19 op maandagavonden gebruik mag maken van het nieuwe veld van Koveni. Dit gaat dan ook gebeuren met ingang van 12 april. Een mooie eer voor zowel de vereniging als het nieuwe veld.

Korfbalvereniging Koveni spreekt hierbij graag veel dank uit aan de betrokkenen (B.A.S. als projectadviseur en -begeleider, CSC Sport als aannemer en de gemeente Nieuwegein, in het bijzonder de wethouder van Sport John van Engelen, als eigenaar van het veld). Koveni is van plan om samen met de betrokkenen, maar ook alle sponsoren en met alle leden, te vieren dat Koveni weer helemaal klaar is voor het moderne korfbal. Daarom zal er – afhankelijk van de coronamaatregelen – rond augustus/september een groot feest zijn om dit heuglijke feit te vieren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk