Koor Geinse Wijsjes voor mensen met dementie, mantelzorgers en buurtbewoners weer van start

Muziek raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft. Voor Corona zongen zo’n 15-25 deelnemers in het koor Geinse Wijsjes. Na 1 ½ jaar gaat het koor weer van start. We zingen bekende liederen die een ieder goed in het gehoor liggen. We zingen 1-2 stemmig vooral Nederlandse en Engelse liederen. Mensen met dementie zingen net zo vrolijk mee als hun mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers. Behalve soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladzijde is het een volstrekt gelijkwaardige activiteit van alle koorleden. Samen zingen kan bijdragen aan het verminderen van stress, pijn en angst en zorgt voor een goede stemming en ontspanning.

Helpen als vrijwilliger?
Wilt u gratis mee zingen en als vrijwilliger een handje helpen, dan wordt u met open armen ontvangen.

Het koor repeteert vanaf september elke donderdag van 14.30 uur tot 15.30 uur het hele jaar door onder pianobegeleiding van een koordirigent in het Ontmoetingscentrum Nieuwegein op Fort Vreeswijk 1. Belangstelling? Kom vrijblijvend een keer meezingen. Wel graag vooraf aanmelden. Contributie € 20,- per maand, ook als u samen komt met uw naaste. Het koor is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Fonds Sluyterman van Loo. Contributie met N-pas per persoon € 5,- per maand.

Informatie en aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Ontmoetingscentrum Nieuwegein of stuur een e-mail naar: ocnieuwegein@santepartners.nl. Bellen kan ook: 06-20701118 of kijk op de website van het Ontmoetingscentrum Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk