Koninklijke onderscheiding voor mevr. J. Duijveman-Peters

Mevrouw J.P. Duijveman-Peters uit Nieuwegein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege het vele vrijwilligerswerk op tal van gebieden verricht. Burgemeester Frans Backhuijs reikte afgelopen dinsdag 9 december de onderscheiding uit in Kerkelijk Centrum De Bron aan de Buizerdlaan. Mevrouw Duijveman-Peters nam die dag afscheid als vrijwilliger bij de kerstpakkettenactie 2014 van de gezamenlijke protestantse kerken.

Mevrouw J.P. Duijveman-Peters (61), werkzaam als receptioniste bij BV Nimag (een handelsonderneming in auto’s, motoren, scooters enz.), doet al sinds 1978 ongelooflijk veel vrijwilligerswerk. Zo was ze ruim 25 jaar bestuurslid en penningmeester van Bewonersvereniging ‘De Kruidengaarde’, en is ze al sinds 1978 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord. Ze is daar ook actief binnen het jeugdwerk: als collectant en als lid van de welkomstcommissie. Lange tijd was ze er ook ouderling en was en is ze tevens diaken.

Maar ook buiten de kerk om ontplooit mevrouw Duijvenman-Peters tal van activiteiten. Zo is ze lid van de ouderraad van de Prinses Margrietschool, organisator van de collecte voor het Astmafonds / Longfonds en lid van de werkgroep Amnesty International Nieuwegein / IJsselstein. Ook was ze bestuurslid van het Platform Armoedebestrijding Nieuwegein.

Bij de stichting Vecht & IJssel, locatie Transwijk (een dienstverlenende organisatie op het gebied van de zorg) is ze kerkvrijwilliger, wat in dit geval inhoudt dat ze bewoners begeleidt van en naar de eredienst in de kerk. Ze is ook lid van de centrale cliëntenraad van de stichting en van de cliëntenraad locatie Transwijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren