Koninklijke onderscheiding voor juf Gonnie Boerma-Sijbrandij

Op vrijdag 29 januari 2021 ontving mevrouw Gonnie Boerma-Sijbrandij na een toespraak van burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein een koninklijke onderscheiding op grond van haar verdiensten als directeur van basisschool De Evenaar, als bestuurder van Stichting Samenwerking Nieuwegein (Stichting SSN) en voor haar vrijwilligerswerk in de Nicolaikerk in Utrecht. De onderscheiding werd opgespeld door haar man, terwijl de burgemeester via een digitale beeldverbinding de handeling goedkeurend volgde.

Naast haar inzet voor het speciaal onderwijs in Nieuwegein was mevrouw Boerma sinds 1982 vrijwilliger in de Pniëlkerk en later de Nicolaikerk in Utrecht. Zij gaf onder meer leiding aan de beroepingscommissie en was zij voorzitter van de kerkenraad.

Gonnie Boerma heeft veel betekend voor het speciaal onderwijs in het algemeen en de Stichting Samenwerking Nieuwegein in het bijzonder. Zij staat bekend om haar ondernemende aanpak en haar belangstelling voor nieuwe mogelijkheden, het starten van vernieuwende onderwijsprojecten. Dankzij haar inspanningen heeft SBO De Evenaar in 2016 het predicaat excellente school verworven. Met het expertisecentrum van SSN heeft zij verschillende succesvolle projecten ontwikkeld, waaronder het BOCS-project (Begeleiding, Ondersteuning, Coaching en School). Dit project is door verschillende scholen overgenomen.

Op grond van haar verdiensten voor het onderwijs is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Kees van der Meer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!