Katern

Koninklijke Onderscheiding voor J. van de Hoef

Al meer dan dertig jaar is de heer J. van de Hoef uit Nieuwegein uiterst actief in de danswereld. Zowel voor de wedstrijdsport als voor het recreatieve dansen in Nederland. Ook buiten Nederland betekende en betekent hij bijzonder veel. Om die reden is de heer van de Hoef benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking door burgemeester Frans Backhuijs vond plaats op zaterdagavond 15 november j.l. tijdens de Dans International 2014 in Assen.

De heer van de Hoef is eigenaar van één van de grootste dansscholen van Nederland maar doet op dat gebied nog veel meer. Zo is hij al sinds 1983 medeorganisator en presentator van de Dans International, een vierdaagse internationale danswedstrijd waaraan een kleine drieduizend dansers uit meer dan veertig landen meedoen. De heer van de Hoef geniet wereldwijd erkenning voor zijn wijze van presenteren, waarbij hij het publiek altijd weet te betrekken. Hij dient inmiddels als voorbeeld voor organisatoren van allerlei grote wedstrijden.

Sinds 1990 is hij ook presentator van danswedstrijden in Zuid Afrika, Italië, Zwitserland en Oekraïne en weet daar steeds weer iets nieuws toe te voegen. Hij wordt daarom steeds opnieuw gevraagd. Hij is ook al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij de Federatie van Dansleraren Organisaties. Hij organiseert vergaderingen, studiedagen en examens en stelt zijn dansschool hiervoor beschikbaar. In 2001 was hij medeoprichter en bestuurslid van Dansen Midden Nederland, een organisatie die dansleerlingen de gelegenheid geeft om mee te doen aan wedstrijden.

Verder is de heer van de Hoef adviseur en vrijwilliger bij World Dance Council (WDC), een internationale organisatie van wedstrijddansers. Dankzij zijn inzet en visie is de bond uitgegroeid tot een organisatie waarbij sportiviteit en plezier samengaan. Sinds 2008 is hij ook presentator van de Wereldkampioenschappen WDC. En alsof dat nog niet genoeg is, presenteert hij sinds twee jaar ook nog het Nederlands Kampioenschap Dansen.

Aan het presenteren van alle bovengenoemde wedstrijden gaat overigens nog heel wat voorbereiding vooraf, iets wat de heer Van de Hoef vaak ook nog voor zijn rekening neemt. Jaarlijks besteedt hij hier honderden uren aan. Hij doet zo veel op dit gebied, en is zo bekend, dat hij gerust een van de grootste ambassadeurs op dansgebied mag worden genoemd. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Al met al meer dan voldoende reden voor een benoeming.

Ridder in de orde

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk