Koningsdag wordt Woningsdag

Koningsdag ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om feestelijke activiteiten te organiseren, ook niet in de openlucht.

Alternatief programma
Dit jaar blijven we in huis en vieren we Woningsdag. Thuis heffen we het glas op de 53e verjaardag van koning Willem-Alexander. De Oranjebond heeft een alternatief programma bedacht om toch het nationale feestgevoel te beleven.

Landelijk programma Woningsdag maandag 27 april
Om 09.45 uur luiden de klokken door het hele land. Om 10.00 uur is de Nationale Aubade. Iedereen is uitgenodigd om vanuit de deuropening of vanaf het balkon het Wilhelmus mee te zingen of te spelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Om 10.10 uur begint op televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen. Later op de dag krijgt de koning een brievenboek aangeboden. In dat boek zijn brieven gebundeld van kinderen die de koning feliciteren en ook vertellen wat de Coronacrisis met ze doet.

Om 16.00 uur is de afsluiting met een thuistoost, iedereen heft dan het glas op de koning. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar ook dat kan nu helaas niet doorgaan. Meer informatie op www.oranjebond.nl.

Op deze website kan iedereen delen hoe hij of zij Koningsdag 2020 thuis viert. Maakt u normaal bijvoorbeeld muziek op straat? Doe dat dit jaar vanuit huis en plaats er een filmpje van op www.koningsdagthuis.nl. Alle Nederlanders kunnen deze activiteiten digitaal bijwonen. Of die activiteit nu in de buurt is of aan de andere kant van het land. Vanaf woensdag 22 april is het mogelijk om materiaal te plaatsen.

Blijf vooral thuis en beleef het mee in huis
De gemeente Nieuwegein vraagt alle inwoners van Nieuwegein om op Koningsdag thuis te blijven. ‘Beleef deze dag vooral in huis, muziek maken en meezingen kan ook in uw woonkamer, tuin of op uw balkon. Ga niet in groepjes de straat op, ook niet met uw muziekinstrument. Vier feest in huis. Fijne Woningsdag!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren