Koningsdag op zaterdag 26 april

Dit jaar vieren we op zaterdag 26 april voor het eerst Koningsdag. Gezelligheid maken wij met elkaar, maar om de veiligheid te garanderen heeft de gemeente een aantal spelregels vastgesteld. In dit bericht leest u meer over de activiteiten, de maatregelen en spelregels. Dankzij veel enthousiaste organisatoren zijn er dit jaar op maar liefst op 4 locaties in Nieuwegein Koningsdag activiteiten!

In de oude dorpskern van Vreeswijk is net als voorgaande jaren van alles te doen, waaronder een vrijmarkt, een braderie, optredens en demonstraties. De organisatie is in handen van de Oranjevereniging Vreeswijk. De vrijmarkt en braderie vinden plaats van 9.00 tot 16.00 uur.

Op en rond het Stadsplein in de Binnenstad organiseert het wijkplatform Centrum-Merwestein een vrijmarkt en een braderie. Daarnaast zijn de winkels open. 
De vrijmarkt is alleen bedoeld voor particulieren, commerciële handel is niet toegestaan.
De vrijmarkt en braderie vinden plaats van 9.00 tot 16.00 uur.

De zaterdagmarkt komt in verband met Koningsdag te vervallen. Op P-west is er volop gelegenheid tot (betaald) parkeren.

Bij winkelcentrum Muntplein wordt op initiatief van de winkeliersvereniging een Koningsbraderie gehouden. Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en zullen de winkels open zijn. Er is hier geen vrijmarkt, particulieren die spulletjes willen verkopen kunnen hiervoor terecht op de Nedereindseweg. De Koningsbraderie vindt plaats van 9.00 tot 16.00 uur. Een groot deel van het parkeerterrein rondom het winkelcentrum Muntplein blijft beschikbaar voor parkeren.

De recent opgerichte Oranjevereniging Nieuwegein-noord organiseert dit jaar voor het eerst een vrijmarkt op de Nedereindseweg, tussen de Batauweg en de Zwanenburgstraat/Diepenbrocklaan. Net als op het Stadsplein is deze alleen bedoeld voor particulieren, commerciële handel is niet toegestaan. 
Er is een koppeling met de Muntplein (Penningburg) naar de commerciële markt. Deze wordt door een lint van vlaggetjes en bebording aangegeven. De vrijmarkt vindt plaats van 09.00 tot 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk