Koninginnensluis in Vreeswijk later in gebruik

Rijkswaterstaat werkt sinds 12 april aan de Koninginnensluis in Nieuwegein, als vervolg op een eerdere renovatie. Door uitlopende bouwwerkzaamheden is de verwachte openstellingsdatum op 31 mei niet haalbaar. De stremming van de Koninginnensluis is daarom verlengd naar begin juli. Door onvoorziene omstandigheden zoals bij harde rukwinden kunnen de werkzaamheden alsnog extra vertragen.

Afsluiting en omleidingen scheepvaart
Voor de scheepvaart is de Koninginnensluis tijdens de werkzaamheden gestremd. Om het Merwedekanaal te bereiken, kan de beroepsvaart en recreatievaart omvaren via het Lekkanaal, de Beatrixsluis, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Zuidersluis. De omleiding wordt aangegeven op borden langs de Lek, het Merwedekanaal en Hollandse IJssel en hieronder.

Afsluitingen voor wegverkeer
De Wilhelminabrug blijft tijdens de werkzaamheden voor al het verkeer toegankelijk. Tijdens hijswerkzaamheden is de Emmabrug voor al het verkeer gesloten. Rijkswaterstaat verwacht de Emmabrug geheel te stremmen van 14 juni tot 18 juni, 22 juni en 23 juni. Er geldt dan een omleidingsroute, zie bijgaande omleidingskaart.

Hinder omgeving
Om hinder voor de omwonenden te beperken, worden de werkzaamheden in principe alleen op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur uitgevoerd. Vanwege de vertraging wordt ook in het weekend gewerkt, maar de omgeving ervaart hier geen hinder van. Rijkswaterstaat realiseert zich dat deze onvoorziene situatie hinderlijk is voor de omgeving en de gebruikers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren