Koninginnedag Muntplein en omgeving

Op het Muntplein wordt een Vlaamse markt met kramen gehouden en rond het Muntplein is op de aangegeven plekken vrijmarkt. Alleen met kleedjes mag daar op 30 april van 07.00 tot 17.00 uur verkocht worden. (Commerciële verkoop van patat, ijs e.d. en vanuit marktkramen is daar niet toegestaan).

Voor het gebied rond het Muntplein (tussen Batauweg, Batenburg, Dukatenburg, Souvereinburg en Oortjesburg) geldt een parkeerverbod. Dit gaat in op zondag 29 april om 22.00 uur en eindigt de volgende dag om 20.00 uur. Hier geldt de wegsleepregeling. De gemeente vraagt u met klem de omliggende wegen vrij te houden en uw auto elders te parkeren zodat de hulpdiensten er door kunnen. Op het terrein bij het NBC/Blokhoeve (halte Zuilenstein) is er mogelijkheid om te parkeren. Vanaf dit terrein is het één halte met de sneltram naar Batau-Noord. Van daaruit is het maar een klein stukje lopen naar het Muntplein (de markt begint over de loopbrug).

Op het bijgaande kaartje ziet u waar de kramenmarkt en de vrijmarkt wordt gehouden, en ook waar het parkeerverbod geldt en welke wegen vrijgehouden moeten worden. Hierop staan ook de fietsenstallingen en de afvalverzamelplaatsen vermeld. Auto’s die fout geparkeerd staan of op een verboden plek staan worden weggesleept. (gebruik P Blokhoeve) De vrijmarkt mag alleen op de aangegeven plekken worden gehouden en niet op doorgaande wegen, brandgangen, de toegangspaden en doorgangen naar het Muntplein en paden. Wie buiten dit gebied zit, wordt weggestuurd. U wordt verzocht om de spullen met steekwagens, handkarretjes etc handmatig te plaatsen/vervoeren. Degene die buiten de aangegeven plekken plaatsneemt (met een kleedje), wordt weggestuurd. Auto’s die fout geparkeerd staan worden weggesleept. Spelregels rond de festiviteiten:

Geen verkoop van eigen etenswaren en drank. Vanwege gezondheidsrisico’s is het niet toegestaan als particulier etenswaren en drank aan te bieden. Dit is alleen voorbehouden aan vergunninghouders.

Stadstoezicht en politie zullen gezamenlijk ook rondom het Muntplein controleren op fout parkeren en op vrijmarktverkoop buiten de aangegeven gebieden. Het is niet toegestaan op doorgaande wegen en paden met een kleedje te zitten. Vrijwilligers houden op Koninginnedag toezicht. Zij zijn herkenbaar aan de speciale hesjes. Volgt u hun aanwijzingen altijd op.

De wegsleepregeling is van toepassing. Dit betekent dat auto’s die op zondag 29 april tussen 22.00 uur en maandag 30 april 20.00 uur staan geparkeerd op plaatsen en tijden waarop dit niet mag, worden weggesleept en/of beboet.

Komen kennissen, vrienden of familieleden bij u Koninginnedag vieren? Licht hen alvast in over de maatregelen en vraag hen vooral op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Bij halte Zuilenstein is het parkeerterrein van NBC/Blokhoeve, hier kan ook gratis geparkeerd worden.

Grote, niet verkochte spullen neemt u natuurlijk mee naar huis. Kleine (niet verkochte) spullen kunt u ook na afloop achterlaten op de speciale verzamelplaatsen. Volg ook hier de aanwijzingen van de toezichthouders. Na afloop van de vrijmarkt maakt de gemeente het gebied weer schoon. Dit gebeurt vanaf ongeveer 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk