Koningin Julianaschool…Excellente school!

Maandag 23 januari was het in “onderwijsland” een spannende dag….de predicaten voor excellente scholen 2017-2019 werden uitgereikt. De PC basisschool Koningin Juliana in Nieuwegein heeft het predicaat Excellente school ontvangen. Ook de SBO de Evenaar en het Cals College (VWO) in Nieuwegein kregen vandaag het predikaat ‘Excellente school’.

Het predicaat Excellent krijg je als alle inspectiestandaarden op de school goed in orde zijn én als je uitblinkt op een bijzonder, excellent profiel. De Koningin Julianaschool heeft het predicaat ontvangen voor hun kanjerprofiel – sociale veiligheid. Het excellente kanjerprofiel staat voor de onderlinge sfeer (leerlingen, team en ouders), pedagogisch klimaat en (professionele) leercultuur op school.

“Excellent bevonden worden juist op dit pedagogische thema vinden wij een eer”, aldus trotse directeur Martine Spreeuw. Vanuit onze visie kunnen leerlingen pas optimaal tot leren komen als zij in balans zijn en zich prettig voelen. Dat wij nu erkend zijn door inspectie van het onderwijs en de jury van excellente school op dit punt, voelt als een kroon op onze Koningin Juliana…kanjerschool!
Waar 250 leerlingen, 500 ouders/verzorgers, 25 teamleden “samen leven” is het een mooie uitdaging om het gesprek blijvend met elkaar aan te gaan; preventief maar zeker ook als er meningsverschillen of ongewenste interacties zijn. Kinderen én de groep leren hoe je hier mee om kunt gaan, handvatten bieden om goed voor jezelf en een ander te zijn: dat is wat het profiel inhoudt.

Vanuit vertrouwen bruggen naar elkaar bouwen in plaats van muren om ons heen te creëren!
De school ontving het predicaat uit handen de wethouder van onderwijs dhr. Peter Snoeren. Alle leerlingen en collega’s en ook speciale genodigden zoals Jan van Ommen (oud- schooldirecteur) en Matthijs Wesseloo (voorzitter college van bestuur Fluenta) waren bij dit feestelijke, gedenkwaardige moment aanwezig. Wat een feest! Een aantal uitspraken over de school vanuit het juryrapport:

– Duidelijk waarneembaar is dat de leerlingen op de KJS van zeer jongs af aan elkaar open, welwillend en behulpzaam bejegenen.
– In het gesprek met de leerlingen blijkt dat zij de veilige sfeer in de groepen goed kunnen duiden en die ook erg waarderen.
– Uit gesprek die de jury heeft gehad met de ouders blijkt dat zij de aanpak ten aanzien van het excellentieprofiel zeer positief beoordelen.

“Deze dag was met recht écht een dag met een gouden randje…..wij zijn trots (in het kwadraat!) op ons kanjerteam, op onze kanjers van leerlingen en op iedereen die heeft bijgedragen om van onze Koningin Juliana…een Excellente kanjerschool te maken”, aldus een stralende adjunct directeur Jasmijn Alflen-van Hoeflaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk