Koning Willem-Alexander opent Tech Campus ROC Midden Nederland

Koning Willem-Alexander opent op donderdagochtend 24 januari aanstaande de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. De campus bestaat uit vier kleinschalige, branchegerichte mbo-opleidingen; het Tech College, het ICT College, het Automotive College en het Bouw & Interieur College.

De school ontwikkelt samen met het bedrijfsleven leerroutes die aansluiten op de veranderende vraag op de arbeidsmarkt. Naast de vakmanschaproutes waarbij studenten voor een specifiek beroep worden opgeleid, ontstaan steeds meer opleidingen rondom toepassingsgebieden. Op de school komen zowel de ambachtelijke als innovatieve technieken uit de werelden van bouw en infra, wonen, ICT, logistiek, mobiliteit en technologie samen.

Voorafgaand aan de opening krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding door het geheel vernieuwde gebouw. In het Xperience Lab, het nieuwe lokaal voor energietransitie en innovatieve technologie, gaat hij in gesprek met studenten over hun projecten rondom mobiliteit, nieuwe technieken en duurzaamheid. Ook spreekt de Koning met leerlingen van het voortgezet onderwijs die de afgelopen maanden onder leiding van docenten van de Tech Campus deelnamen aan de leerlijn Robotica.

Koning Willem-Alexander bij een eerder bezoek aan Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren