Koning Willem-Alexander in Nieuwegein

Koning Willem Alexander bracht donderdagmiddag als beschermheer van het Oranje Fonds een bezoek aan Nieuwegein om nader kennis te maken met onderwijsinstelling Prago. Prago biedt praktisch gericht onderwijs aan met name voor schoolverlaters uit het speciaal onderwijs.

Prago werkt op het snijvlak van onderwijs en welzijn. Het geeft cursussen basiseducatie in lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Deze cursussen zijn behalve doel op zichzelf ook een middel om zelfstandigheid, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten. Ook mensen die vroeger weinig onderwijs hebben gehad of die van niet-Nederlandse afkomst zijn, kunnen bij Prago terecht. Prago bestaat al sinds 1984 en neemt deel aan het Oranje Fonds Groeiprogramma. Op dit moment zijn er vijf locaties: Amersfoort, Houten, Leidsche Rijn, Utrecht en Nieuwegein.

De Koning werd in buurtplein Doorslag verwelkomd door burgemeester Frans Backhuijs en nam vervolgens deel aan een gesprek met alle betrokkenen over de opzet en ontwikkeling van Prago. Ook sprak hij met docenten en vrijwilligers van de vijf vestigingen van Prago. Vervolgens woonde de Koning een deel van een les bij en ging hij op de foto met leerlingen, vrijwilligers, docenten en anderen. Volgens iedereen die er bij was, was het een zeer geslaagd bezoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk