Katern

Komende editie ‘SamenLoop voor Hoop Nieuwegein’ bekend

De organisatie van ‘SamenLoop voor Hoop’ heeft de nieuwe datum bekend gemaakt voor de tweede editie in Nieuwegein. ‘Na weken van zwijgen en een goed gesprek gehad te hebben met de gemeente Nieuwegein, mogen en kunnen we eindelijk bekend maken dat op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 de tweede editie zal plaatsvinden in Nieuwegein.’ Eigenlijk stond de tweede editie in juni dit jaar gepland, maar vanwege Corona is die datum weer verschoven.

Alhoewel de datum nog ver weg lijkt te liggen zal voor de komende editie veel geregeld moeten worden zoals vergunningen, veiligheid en andere aspecten. De locatie is deze keer Park de Kokkebogaard in de wijk Zuilenstein.

‘Een mooie groene omgeving omringt door bomen, water en alles wat het park te bieden heeft. Gezelligheid en festiviteiten op het grote grasveld. De wandelpaden zijn gevuld met de lopers, eregasten en andere genodigden.’

De SamenLoop Voor Hoop is een evenement waarbij 24 uur lang wordt gewandeld met teams, om geld in te zamelen voor het KWF. Er wordt tijdens deze 24 uur met verschillende prachtige ceremonies stilgestaan bij de verschrikkelijke ziekte kanker. Het motto van de SamenLoop is meeleven, beleven, doorleven.

De eerste editie vond plaats bij atletiekvereniging Atverni in Nieuwegein. Toen werd maar liefst 52.619,07 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding door alle lopers in Nieuwegein.

Burgemeester Frans Backhuijs maakt het opgehaalde bedrag bekend van de eerste editie

Tijdens de tweede editie zal midden in het park een podium met muziek en entertainment komen. Ook vinden op het podium diverse ceremonies plaats. De wandelpaden zullen in de avond aan beide kanten worden voorzien van kaarsenzakken met daarop mooie en dierbare opschriften.

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen, nu ook dus voor de tweede keer in Nieuwegein.

Zodra de verdere aanvraag door KWF is afgerond zal de organisatie meer bekend maken over de editie in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren