Kom samen met het IVN zwerfvuil opruimen

Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) afdeling Nieuwegein/IJsselstein gaat zaterdag 18 maart aanstaande aan de slag met zwerfvuil. Geniet jij ook zo van het wandelen en recreëren in onze mooie omgeving? En wil je dat dat zo blijft? Help het IVN dan mee bij de opruimactie. Aanmelden kan via het e-mailadres: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Wat gaat er gebeuren
Martin van Genderen van het IVN: ‘We starten om 10.00 uur vanaf het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Park Oudegein. We gaan zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen tot ongeveer 11.30 uur. De feitelijke locatie wordt nog vastgesteld aan de hand van de hoeveelheid zwerfvuil die aanwezig is. Kom liefst op de fiets zodat we gezamenlijk kunnen vertrekken. Wij zorgen voor materialen zoals afvalknijpers en vuilniszakken en voor een prima sfeer! En natuurlijk bestellen we er goed weer bij. Wij kijken uit naar jouw komst!’

Eerdere acties groot succes
Niet alleen het IVN houdt opruimacties. Wereldwijd vormt de plasticsoep een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt. Plastic afval dat hier in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee. IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met Schone Rivieren. De aanpak richt zich op vier O’s: Opruimen, Onderzoeken, Ontdekken en Oplossen. Het doel? Plasticvrije rivieren in 2030. Kijk op www.schonerivieren.org voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk