Koken met PEN: ‘Patatas Bravas Eric’s stijl’

Wekelijks hebben wij een lekker recept van Eric op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week maakt Eric Dekker heerlijke Patatas Bravas. Eric is onze kok voor de rubriek ‘Koken met PEN.’

Eric: ‘Net terug van een stedentrip Valencia en uiteraard de tapa Patatas Bravas gegeten, het is een van de goedkoopste tapa’s maar erg lekker, dit is mijn variant voor deze week.’

Nodig voor twee personen:

8 krielen in de schil
1 klein blikje tomaten puree
1 eetlepel tabasco
1 ui
2 grote tomaten
1 knoflook teentje
1 paprika
1 eetlepel paprika poeder
Eetlepel verse tijm
1 Spaanse peper
Zeezout naar smaak

De krieltjes half gaar koken zonder zout.
De gesneden paprika, ui , rode peper, knoflook, tijm , paprikapoeder en tomaat in wat olie 5 minuten grillen en in een keukenmachine met de tomatenpuree en tabasco pureren.
De puree verhitten in een koekenpan, de krielen erbij en nog 6 minuten garen-smoren tot gaar.

Heerlijk met wat afbakbrood om te dippen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren