Koken met PEN: ‘Prei stamppot met feta en draadjesrundvlees’

Nu het nat en koud is buiten hebben we op de redactie altijd weer zin in een lekkere stamppot. Ik kwam deze prei stamppot met feta ergens tegen op internet en op een koude wisselvallige dag zoals vandaag gaat ‘ie er best in. In de koelkast heb ik nog draadjesrundvlees over dus dat doe ik er lekker bij.

Wanneer je geen zin hebt om verse aardappelpuree te maken, kun je natuurlijk ook een kant en klaar pakje gebruiken. Ik vind het alleen zo simpel om zelf aardappelpuree te maken dat ik het liever zelf maak.

Je wilt puree van aardappelen, dan kook je eerst aardappelen en stampt ze dan tot puree. Een klein scheutje melk erbij en klaar ben je. Je weet dan ook heel goed wat je eet. Zonder E-stoffen en andere toevoegingen die tegenwoordig in het eten zitten.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram aardappels
400 gram prei
1 rode peper
2 tenen knoflook
200 gram feta
Wat zout en peper

Zo maak je het
Schil de aardappelen, snij deze in stukken en doe ze in een pan met kokend water met een beetje zout. Kook de aardappelen gaar.
Snij de prei in dunne ringen en was de prei goed zodat er geen zand meer in zit.

Snipper de peper en de knoflook.
Zet een koekenpan op het vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit de peper, knoflook en prei voorzichtig aan. Kijk uit dat het niet te hard gaat. Zelf blancheer ik de prei in een pannetje met ruim water. Dit ongeveer 2 minuten en dan afgieten in een vergiet. En de knoflook en de rode peper in een koekenpannetje even aanbakken.

Snij de feta in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Voeg een klein scheutje melk toe en maak er met een pureestamper aardappelpuree van. Voeg de prei, knoflook en peper toe en roer goed door.

Het vlees heb ik in een pannetje warm gemaakt. Dit meng ik door de puree maar je kunt het er ook netjes naast doen op je bord met een heerlijke jus.
Voeg als laatste de feta toe en meng goed.

Als je geen draadjesrundvlees hebt kun je er ook kippenpoten of een runderhamburger bij eten. Ben je vegetarisch dan is en gebakken eitje ook lekker.

Eet smakelijk! Al onze recepten vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk