Koken met PEN: ‘Kabeljauw in een aardappeljasje’

Een ontzettend lekker visgerecht, onlangs in Italië gegeten gemaakt door di Mamma in een familierestaurant, dit is mijn interpretatie ervan. Ik serveerde het met gefrituurde aubergine en gegrilde courgette.

Voor 2 personen nodig:

beetje olijfolie
2 kabeljauwhaasje
1 glas droge witte wijn
2 grote aardappelen
Klontje boter
Sap van een limoen
Handvol gehakte peterselie
Peper
Zout
1 eetlepel gehakte oregano

De aardappelen schillen en in hele dunne schijfjes van een paar millimeter snijden.

Even 3 minuten blancheren en koud afspoelen.

De boter zacht verwarmen in een pannetje, niet bruin laten worden, daarbij de oregano, de wijn, peterselie en limoensap. Even goed verwarmen.
De oven voorverwarmen op 200 graden en een ovenschaal invetten met een eentje olijfolie.
De kabeljauw naar smaak inwrijven met peper en zout, daarop dakpansgewijs de aardappelschijfjes stapelen, en het botermengsel eroverheen gieten.

Ongeveer 30 minuten in de oven tot de schijfjes lichtbruin zijn en de vis gaar is.

Mangare, oftewel eetsmakelijk!

kabeljauwineenaardappeljasje

One thought on “Koken met PEN: ‘Kabeljauw in een aardappeljasje’

  1. Peer

    MMM, lijkt mij erg lekker

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk