Koken met pen: ‘Gesmoorde spruitjes met gekarameliseerde uien, spekjes en mosterd’

Gesmoorde spruitjes met gekarameliseerde uien, spekjes en mosterd

Nodig voor 4 personen:

800 gram spruitjes
3 eetlepels olijfolie (geen extra vergine)
300 gram spekblokjes of zuurkoolspek
2 eetlepels grove mosterd (Dijon mosterd is erg lekker)
2 teentjes knoflook
4 grote uien
1 eetlepel bruine basterdsuiker
scheutje baslamico azijn
zwarte peper en zeezout naar smaak
Italiaanse kruidenmix naar smaak
nootmuskaat naar smaak
komijnzaadjes naar smaak

Spruitjes schoonmaken en 3 minuten koken en daarna afgieten.

In een pan lauwwarme olijfolie de grofgehakte knoflook en uien zacht smoren op een laag vuur en glazig bakken ,daarbij de azijn en de suiker en ongeveer 20 minuten zacht laten inkoken.

Daarbij de spruitjes en 4 minuten op iets hoger vuur meesmoren.

Op smaak brengen met zwarte peper, verse Italiaanse kruiden als salie, thijm, oregano (gewoon takjes verse kruiden erbij),weinig zout, komijnzaadjes en nootmuskaat 2 eetlepels grove mosterd en alles nog 3 minuten zacht op laten staan

In een andere pan spekjes uitbakken en apart houden

Spekjes op laatst bij de spruitenschotel, husselen en smullen!

Heerlijk met gebakken aardappelen.

Voor tips, tricks en eigen recepten, mail me gerust op kookgekker@gmail.com

Eet smakelijk! Eric Dekker.

One thought on “Koken met pen: ‘Gesmoorde spruitjes met gekarameliseerde uien, spekjes en mosterd’

  1. Ga het een keer proberen Eric
    recept ziet er goed uit 🙂

    Dankjewel voor het delen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren