Koken met PEN: ‘Zomerse Oosterse salade met tonijn’

Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker voor de rubriek ‘Koken met PEN’ een zomerse Oosterse salade met tonijn. Eric: ‘Inmiddels hebben we al heel wat zomerse dagen achter de rug. Ik ben niet heel erg van salades maar deze was erg lekker en makkelijk te maken. Voor een flinke maaltijdsalade voor twee personen gebruikte ik:’

230 gram verse tonijn steak van de visboer
1 eetlepel sesam pasta
2 eetlepels sesam
1 mango schoongemaakt en stukjes gesneden
2 sjalotjes gesnipperd
1 kropsla en 1 zak gemengde sla
1 bosuitje in ringetjes gesneden
Een handvol ongezouten cashewnoten
3 eetlepels zoete ketjap
2 eetlepels zoute sojasaus
200 gram taugé, even afspoelen met kokend water, de taugé moet knapperig blijven
Sap van 1 limoen.
150 gram gekookte worteltjes
150 gram gekookte sugar snaps

De bereiding
De sla wassen en pukken, en mengen met de zak slamix.
De sesam roosteren in een pan zonder olie, de sesam moet licht bruin zijn, dus even in de gaten houden.
In wat olie de tonijn heel kort om en om grillen in een grillpan en afmaken met wat vers gemalen zwarte peper.

De sla mengen met de taugé sesampasta, mango , sjalotjes ,bosui , wortelen, sugar snaps en de afgekoelde sesam.
In een schaaltje de ketjap, soja en limoensap mengen, dit is de dressing.

De borden opmaken met de salade, eroverheen de dressing verdelen, dan als laatste de bosuitjes en ernaast de tonijn en afmaken met de cashewnoten. Deze salade is gezond en koolhydraten arm.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk