Koken met Gemma Wiegant en Aleksandra Ilic

Cevapcici met Ajvar, Satrica en tomatensalade als hoofdmaaltijd met Cleopatra’s taart uit het kookboek van Asterix en Obelix als toetje zijn een welkom alternatief voor de stoommaaltijd of maaltijdservice. Woensdag 24 april waren Gemma Wiegant en Aleksandra Ilic beiden van de Tweede Verdieping (bibliotheek) als chefkoks te gast in het vernieuwde buurtplein Doorslag. Beiden waren uitgenodigd om samen te koken en te eten met wijkbewoners. De keuze van de gerechten weerspiegelen de Bosnische herkomst van Aleksandra en de liefde voor stripboeken (Asterix kookboek) van Gemma en leverden een zeer kleurrijke en smakelijke maaltijd op die een warm applaus voor de chefkoks opleverde van alle wijkbewoners die mee kwamen eten.

Eind januari startte op initiatief van directeur Jan Joost Meijs van gezondheidscentrum De Roerdomp in samenwerking met MOvactor en de vrijwilligers van buurtplein Doorslag de eerste van 12 avonden ‘Koken met BN-ers’ (Bekende Nieuwegeiners). Een concept voor een gezellige buurtavond waar ontmoeting centraal staat en een lekkere en voedzame maaltijd geserveerd wordt.

Een initiatief dat door MOvactor wordt gefaciliteerd net als vele andere bewonersinitiatieven, omdat niet alle inwoners even mondig en vaardig zijn om hun ideeën te verwezenlijken of om op eigen kracht bijvoorbeeld hun eenzaamheid te bestrijden’. Het samen koken en eten is een mooie laagdrempelige manier voor onderling contact en biedt van daaruit kansen. Met een flinke ploeg hulpkoks en in totaal 24 wijkbewoners die komen eten, was ook deze smakelijke en gezellige bijeenkomst weer erg geslaagd.

Bewoners van de wijken Doorslag, Stadscentrum/Merwestein kunnen elke laatste woensdag van de maand samen eten in het buurtplein, Parelduiker 13. Voor 7,50 euro per persoon krijgen zij een 2-gangen maaltijd inclusief drankje, waarbij voor U-pashouders en kinderen tot 12 jaar een korting geldt. Als vanwege beperkte mobiliteit vervoer lastig is, is het mogelijk om opgehaald en thuis gebracht te worden. Wijkbewoners kunnen zich aanmelden bij MOvactor op telefoonnummer (030) 603 37 48 of bij buurtplein Doorslag op (030) 604 25 12) of per e-mail op activiteiten@movactor.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk