Klussen aanmelden voor NLdoet 2021

Tijdens NLdoet steken vele mensen op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart 2021 de handen uit de mouwen. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook Nieuwegeinse maatschappelijke organisaties die vrijwilligers nodig hebben voor een leuke klus of activiteit, kunnen zich aanmelden.

NLdoet is de kans om met vrijwilligers een klus of activiteit aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor de organisatie. Maatschappelijke organisaties kunnen hun klus aanmelden op de website van NLdoet. Organisaties kunnen mogelijk een bijdrage krijgen van maximaal 350 euro van het Oranje Fonds voor de organisatie van hun activiteit. Meer informatie hierover is te vinden op de website van NLdoet. Dit jaar kunnen deelnemers ook een bijdrage aanvragen voor de aanschaf van bijvoorbeeld mondkapjes en desinfecterende gel.

Coronaproof
Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Het Oranjefonds roept de deelnemers op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM te volgen bij het meedoen aan NLdoet.

ROC leerlingen
Ook dit jaar gaan leerlingen van het Horeca & Toerisme College van het ROC Midden Nederland meeklussen op vrijdagochtend. De organisatie van NLdoet in Nieuwegein is op zoek naar organisaties die op vrijdag mee willen doen aan NLdoet en klussers vanuit het ROC voor hun klus of activiteit kunnen gebruiken. Organisaties die die dit willen kunnen contact opnemen met Karin Beenen van Samen voor Nieuwegein, e-mail: karin@samenvoornieuwegein.nl.

Samenwerking
NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. In Nieuwegein werkt Samen voor Nieuwegein met vele organisaties samen om NLdoet lokaal te promoten en deelnemers te ondersteunen.

Met extra handjes kan er veel werk worden verzet tijdens NLdoet. Foto: Karin Beenen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren