Klopjacht op autodief vanuit Nieuwegein

Een vermoedelijke autodief (naar schatting 30-40 jaar oud) is donderdagavond op de A27 ter hoogte van Nieuwegein gevlucht voor de politie. De agenten zagen dat hij in een gestolen Lexus met Belgisch kenteken reed. De verdachte wilde niet stoppen. De achtervolging eindigde spectaculair in Blaricum want de verdachte crashte in een weiland naast de snelweg. Hij wist te voet alsnog succesvol te vluchten.

Agenten kregen de man in de smiezen ter hoogte van Nieuwegein. Op de hielen gezeten door meerdere politiewagens nam de bestuurder verschillende keren een afrit van de rijksweg in de richting van Almere, waarna hij deze ook meteen weer opreed. Hij verloor de macht over het stuur en belandde in een weiland langs een sloot. De kamikazepiloot probeerde nog terug te komen op het asfalt, maar toen hij merkte dat dat niet lukte ging hij voor plan B.

Oproep via Burgernet
De politie deed een oproep via Burgernet naar hem uit te zien en zocht de omgeving onder meer met honden af, maar de verdachte is niet meer gevonden.

Het lijkt erop dat de verdachte in zijn eentje was. Het is niet bekend waar de auto is gestolen. De verdachte heeft een blanke huidskleur en zwart haar. Tijdens de vlucht droeg hij een blauwe jas met zwarte strepen en een beige broek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk