Beeldend drama in de spotlights

Met de tentoonstelling ‘EXPO 2014/anoniem gekozen’ hebben de Oosterlicht-eindexamenleerlingen HAVO/VWO Kunst Beeldend in Nieuwegein hun praktijkgedeelte afgesloten. Het beste werk dat zij hadden gemaakt werd zonder naam van de maker, dus anoniem, tentoongesteld in de studieruimte. Gedurende twee weken konden leerlingen en medewerkers stemmen op het voor hun favoriete kunstwerk. Zo werden zij actief betrokken bij dit project en kregen de derde klassers een goede indruk van de mogelijkheden van Kunst Beeldend in de bovenbouw. De mooie uitnodiging om te stemmen op de kunstwerken en om naar de prijsuitreiking te komen, is eveneens door de Kunst Beelden-leerlingen ontworpen.

Op de feestelijk aangeklede prijsuitreiking aan het begin van deze maand, werden de beginnende kunstenaars in de spotlights gezet. In het bijzijn van familieleden, vrienden, leraren en andere belangstellenden werden drie prijzen uitgereikt. De publieksprijs (leerlingen) ging naar Elise Smidt, de personeelsprijs (medewerkers) naar Elianne de Nooy en de vakjuryprijs (leraren Kunst Beeldend) ging naar Nisrine Aissatie. De trotse prijswinnaars wonnen hiermee een houten schilderskist en een koker met kwasten en penselen.

De eindexamenleerlingen HAVO/VWO Kunst Drama sloten het praktijkgedeelte van dit vak eveneens op feestelijk wijze af. Zij hielden in het Oosterlicht Theater voor groot publiek een monoloog die werd beoordeeld door een vakjury.

De ontvangst en de catering werd voor beide festiviteiten op professionele wijze verzorgd door leerlingen die Maatschappelijke Stage liepen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren