Kledingbank4Nieuwegein uit zijn jasje gegroeid

De Kledingbank in Nieuwegein is letterlijk uit zijn jasje gegroeid en is naarstig op zoek naar een nieuw pand. Momenteel zit de Kledingbank in een pand aan de Archimedesbaan op industriegebied Plettenburg maar is nu te klein geworden. Ook is het pand moeilijk toegankelijk voor mensen met een beperking. ‘Ook de winkel is te klein waardoor steeds veel kleding moet worden opgeslagen en dat geeft veel werk’ aldus Marion van Roessel van de Kledingbank.

Voor de vrijwilligers is het werk ook zwaar omdat de Kledingbank op een bovenverdieping is gevestigd. Hierdoor moeten alle zakken met kleding steeds naar boven worden gedragen,  ‘en dat begint ons aardig op te breken’ aldus van Roessel.

Een deel van de naastgelegen ruimte is sinds kort verhuurd. Hierdoor is er (straks) minder parkeerruimte voor de Kledingbank (zowel voor de vrijwilligers als voor de cliënten).

De Kledingbank in Nieuwegein heeft ongeveer 1000 cliënten. Van Roessel: ‘Momenteel is het erg druk omdat we de wintercollectie hebben hangen en we gemiddeld per ochtend toch zo’n 30 of meer cliënten binnen krijgen. Dit past niet in de winkelruimte (max. 10 personen) en zo ontstaan er wachttijden, beneden.’

Er is niet een echte deadline om het pand te verlaten. Mocht de eigenaar het pand zelf nodig hebben of kan hij het verhuren, dan heeft de Kledingbank nog 3 maanden de tijd om te zoeken naar iets anders.

martijnkledingbank

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk