Kledingbank Nieuwegein doet mee aan pilot uitgiftepunt van menstruatie-producten

Met ingang van 1 november 2023 is de Kledingbank aan de Vredebestlaan 23 in Nieuwegein officieel uitgiftepunt van menstruatie-producten (MUP). Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via deze zogenaamde MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten). Het gast voorlopig om een pilot.

menstruatieproducten

Het Armoedefonds: ‘We willen meisjes en vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstruatiecups beschikbaar. Met al onze MUP’s bereiken wij nu zo’n 160.000 meisjes/vrouwen in Nederland. Nu dus ook in Nieuwegein.’

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.

Bent u in het bezit van een stadspas maar (nog) niet ingeschreven bij de kledingbank in Nieuwegein dan kunt u hier gewoon terecht om uw product af te halen. De openingstijd van de Kledingbank in Nieuwegein is op maandag van 18.30 uur tot 20.00 uur en op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen of te brengen bij de Kledingbank in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk