Klankbordgroep woonvisie van start

Er komt een nieuwe woonvisie. Deze ontwikkelt de gemeente op dit moment met hulp van inwoners en professionals. Om dit goed te kunnen doen, is een analyse van de huidige en mogelijk toekomstige situatie op gebied van wonen opgesteld. Zo staat hier onder andere in wat onderzoek zegt over de woonwensen, trends, ontwikkelingen in bevolkingssamenstelling, soorten woningen in Nieuwegein etc. De analyse is onlangs met de raad besproken en stond nu op de agenda van de bijeenkomst van de klankbordgroep van 2 oktober. Wethouder Hans Adriani heette ondernemers, makelaars, vertegenwoordigers van woningbouwverenigingen, zorginstellingen, huurderskoepels en bewonerscollectief Nieuwegein welkom bij hun eerste vergadering. Na een toelichting op de aanleiding voor de woonvisie en het proces van tot stand komen, werd ook de centrale vraag op tafel gelegd: Hoe blijven we ook in de toekomst komen tot een stad waar je wilt wonen? En wat is daarvoor nodig?

De analyse werd besproken en een aantal opgaven kwamen hier uitrollen. Zo vond men belangrijk dat inwoners hun wooncarrière hier moeten kunnen starten, maar ook beëindigen. Dat het imago van Nieuwegein beter mag. De leefomgeving met voorzieningen aandacht moet krijgen en de kwaliteit van de bestaande woningen verbetering behoeft. En tot slot werd de oproep gedaan om hoger opgeleiden in Nieuwegein te behouden.

In januari 2015 komt de klankbordgroep weer bij elkaar. In de tussentijd vindt op 27 oktober de eerste bijeenkomst plaats met bewoners, waarschijnlijk in het stadshuis. Binnenkort wordt dit bekend gemaakt op deze gemeentepagina.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk